Коучинг с НЛП

Коучинга е партньорство, в което коуча помага на клиента си да постигне само най-доброто за себе си в личен и професионален план. Целта е : да се промени начинът ,по който те искат, и да ги подкрепим, да постигнат онова на което са способни.
Видове коучинг:

Лайф коучинг – занимава се с живота на клиента във всичките му измерения – в личен и професионален живот, здраве и взаимоотношения.

Бизнес коучинг – Коучингът се концентрира върху личностите, а не върху бизнеса, но ще се подобрят резултатите на бизнеса индиректно.

Кариерен коучинг – работа с хора, които търсят да си намерят работа, да сменят кариерата си или да се върнат след прекъсването й .

Спортен коучинг – фокусираме се върху настоящето и проектираме бъдещето, а не върху разбирането за миналото на спортиста. Коуча задава въпроси и не дава готови отговори.Събрани заедно се формира подход съвсем различен от досегашните подходи.
-Спортиста се състезава- първо с външния си опонент – пистата,ринга,корта. Другия компонент е вътрешния опонент – това са собствени мисловни ограничения, които си е създал с времето.
Коучингът отговаря на основните въпроси “как мога да бъда по-добър от това ,което съм в момента?” и се формират трите области ,които спортистът си поставя:
1.Цели – какво искаш и как да го постигнеш?
2.Ценности – какво е важно за теб, да живееш според своите ценности в процеса на постигане на целите си.
3.Вярвания – оспорване на лимитиращите вярвания чрез поставяне на задачи, които дават обратна връзка.Формират се нови вярвания и се гонят високи цели в спорта.